BOTTOM SEEKER

________________________________________________________________________________________________

E-mail

Storlekar

Bottom Seeker #2 finns i fyra storlekar 3, 5, 6 och 7,5 kg.

 

7.5 kg

Extremfiskarens favoritlod vid djuptrolling. Lodet är så tungt att vattentrycket på vajern bara höjer lod djupet med några fot vid mycket djupt fiske

 

6 kg

Är en relativ ny storlek på marknaden. Den belastar inte downriggern lika mycket som de tyngsta lodet men är samtidigt tung nog för att täcka de flesta typer av fiske.

 

5 kg

Ett allround lod som passar till de flesta typer av djuptrolling. Vissa trollingfiskare använder också detta lod på 80 fots djup och djupare eftersom de ger betet en livligare gång i vattnet. Det måste i sin tur kompenseras för att vattentrycket på trolling lodet pressar upp lodet i vattnet.

 

3 kg

Passar bäst för båtfiske i små sjöar och lugnare kustvatten, där de inte fiskas så djupt – eller vid låga hastigheter.

 

Lodets vikt är präglat på gummimanteln.

 

Vattenmotstånd

Bottom Seeker har en hydrodynamisk design som garanterar minimalt vattenmotstånd. Lodet är balanserat så att endast lodets front bryter igenom vattnet och det finns inget mer vattentryck på lodet än motsvarande blylod.

 

Kom ihåg att Bottom Seeker är blyfritt!

 

 

Gummimantel

Lodet är täckt av en mantel av mycket slitstarkt industrigummi. Manteln är 3mm tjock över hela lodet och det finns inga öppningar i höljet in till metalldelarna.UpphängningUpphängning

 

Bottom Seeker #2

Bottom Seeker #2

Bottom seeker #2 är det nya blyfria trolling lodet. Kärnan är tillverkad av stål. Fenan är laser skuren ur en tjock stålplåt som är gjuten i kärnan. Den bockade hängaren är av rostfritt stål och ingjuten i kärnan. Hela lodet är ingjutet in i en tjock gummimantel som effektivt skyddar alla metalldelar mot inträngande vatten. Det spelar ingen roll om du fiskar i havet eller i sötvatten. Vattnet påverkar inte ditt lod. Skulle lodet träffa en sten under fisket händer ingenting. Gummimanteln sitter tätt kring kärnan och klara slag och stötar.

 

Och så är din båt skyddad från skador om lodet svingar mot båten vid fiske i hårt väder. Du får ett extremt tåligt och slitstarkt lod som kan klara trollingfiskets hårda förutsättningar och samtidigt skydda din båt.

 

 

Färgar

Bottom seeker finns i gult o svart.

downrigger weights

Upphängning

Förbindelsen mellan lodet och downriggervajern har en mycket solid hängare av syrafast rostfritt stål. En stålram, som är inbäddad i stålkärnan och därefter inbäddad i gummi. Det finns ingen öppning till kärnan och upphängningsanordningen kan fritt flytta sig runt hängaren och gummit. Det är smart! Det innebär att upphängningen inte är i vägen vid transport.

 

Fenan

Fenan består av en massiv stålplatta som är ingjuten i kärnan. På de större vikterna 6 och 7,5kg är stålfenan 4mm tjock och med 3mm gummimantel på varje sida. Det ger en mycket stark och solid fena.

 

Hålet i fenan är 100% vattentätt och har en mjuk gummikant runt hela fenan. En del föredrar att sätta linutlösaren i hålet i fenan, men vi rekommenderar att du istället sätter linutlösaren i hängaren eller i en stacker lite över lodet, för att undvika att lodets gång i vattnet påverkas.

 

 

Scanlure - Kildebakken 13 - 3500 Værløse - Danmark - Telefon +4520606962 - e-mail: info@scanlure.dk